I februar får alle TAP'er at vide, hvor de skal flytte hen
Alle, der skal flytte som led i administrationsreformen, får udleveret en flyttemanual inden flytningen.
Hvornår skal vi flytte? Og hvor skal vi flytte hen? Disse spørgsmål bliver flittigt drøftet blandt de mange medarbejdere, som er en del af administrationsreformen.
Projektlederne for flytteprojekterne og direktørerne for campusadministrationerne og koncernenhederne er i fuld gang med at få kabalen til at gå op. I februar bliver de konkrete planer for både den midlertidige og langsigtede placering af medarbejdere i campusadministrationerne og koncernenhederne fremlagt lokalt.
Det vil sige, at alle i løbet af februar ved, hvor de skal være, når de skal flytte sammen i deres nye enheder.

Illustration af hvordan, man som administrativ medarbejder kommer til at opleve flytningen. Før flytningen: Du modtager flyttekasser og en flyttemanual to uger før din flytning. Din it-arbejdsplads, papirer og personligt udstyr pakkes ned. Du sætter label på dine kasser med nyt kontornr.
Under flytningen: Flyttefirma flytter dine kasser og skrivebordsstol i løbet af en weekend. Skrivebord, andre møbler, whiteboards og evt. kunst bliver som udgangspunkt stående. Efter flytningen: Du pakker ud. Flyttefirma geninstallerer dit udstyr. Du er måske nødt til at bruge Eduroam og vpn de første dage/uger.
Bæredygtig flytning
Men allerede nu kan Campus Service (CAS) løfte sløret for, hvordan man som medarbejder kommer til at opleve flytningen.
- Målet er at gøre flytningen så bæredygtig som mulig – på flere niveauer. Vi vil først og fremmest forsøge at flytte så lidt inventar som muligt og genbruge møbler, der hvor de står. Samtidig skal vi sikre, at arbejdspladserne indrettes med hensyn til de medarbejdere, som har særlige behov, siger universitetsdirektør Søren Munk Skydsgaard.
Se principper for bæredygtig flytning i boksen længere nede på siden.
Midlertidige flytninger
Universitetsdirektøren er bevidst om, at det er svært at etablere en ny organisation, hvis man ikke fysisk sidder sammen. Desværre er det ikke muligt at flytte alle i løbet af weekenden 1.-2. marts.
- Vi gør p.t. alt for, at så mange enheder som muligt vil blive samlet i løbet af marts og april. Det betyder, at vi er nødt til at lave nogle midlertidige løsninger. Ulempen er, at mange måske vil komme til at flytte flere gange, men jeg tror det er bedre, end at man er isoleret fra sine kolleger i længere tid, siger Søren Munk Skydsgaard.
Det vil også være nødvendigt, at nogle får mindre skriveborde, end de er vant til i dag. Det kan også forsinke flytteprocessen, for det er de færreste leverandører, der har store lagre af borde.
Der kan også blive udfordringer med el- og netværksstik, hvis der skal placeres flere medarbejdere i kontorerne.
- Vi skal hurtigst muligt have løst de praktiske problemer, men vi undgår nok ikke, at det vil blive lidt rodet i starten. Det er svært at undgå, når man er i gang med så stor en flytteproces som vores, siger universitetsdirektøren.
Principper for bæredygtig flytning (uddrag)
Projektlederne for administrationsreformens flytteprojekt arbejder ud fra en række principper, som skal sikre, at flytningen bliver så bæredygtig som muligt – både økonomisk, socialt og miljømæssigt:
- Som udgangspunkt flyttes kun personligt inventar (kontorstole, it-udstyr o.l.).
- Der flyttes kun inventar, der særligt understøtter den flyttende enheds funktioner.
- Der arbejdes udelukkende med skriveborde på 120x80 cm, 140x80 cm og 160x80 cm. Tildelingen afhænger af arbejdsfunktioner, herunder behovet for antal skærme. Skriveborde på over 160x80 cm flyttes som udgangspunkt ikke. Hvis de ikke kan anvendes på deres eksisterende plads til nye brugere, bliver de solgt eller upcyclet.
- Alle møbler registreres i et katalog, så de kan genbruges på tværs at enheder.
- Inventartildelingen skal tage højde for personlige behov.
Fire fakulteter på Søndre Campus
Der er to store flytteprojekter i gang på KU: Det ene udløber af administrationsreformen og det andet, som blev besluttet inden administrationsreformen, er en del af KU's helhedsplan og handler om, at SAMF skal flytte til Søndre Campus.
Placeringen af medarbejdere i Campusadministration Søndre er en vigtig brik i planen for at kunne forsætte arbejdet med samlingen af de fire fakulteter, da det skal koordineres med flytningen af SAMF og rokeringen af HUM, TEO og JUR, som allerede er på Søndre Campus.
Der arbejdes derfor på en tids-, rokade- og procesplan samt en plan for inddragelse, der tager højde for de mange afhængigheder mellem flytteprojekterne.
Høringsrunden om placeringen af de fire fakulteter på Søndre Campus sluttede i december. Nu arbejder styregruppen videre frem mod en beslutning. De mange input fra høringen indgår her.
Når der er truffet endelig beslutning om de fire fakulteters placering, kan der laves og udmeldes konkrete planer for, hvordan de fire fakulteter kommer på plads på Søndre.
Log in på KUnet
Denne side stammer fra Københavns Universitets intranet og er skrevet til universitetets medarbejdere og/eller studerende. Du har adgang til at se siden, fordi en medarbejder eller studerende har valgt at dele den her.
Hvis du er ansat eller studerende på KU, kan du logge ind og se mere på intranettet.